Konut alım gücümüz yine düştü !

07.11.2020 - 23.23.41 - Kategoriler: Emlak , Projeler , Sektörel , Diğer

Emlak

Beylikdüzü Sima Yapı Gayrimenkul olarak siz değerli takipçilerimize emlak ve inşaat sektörü ile ilgili bilgilendirme amaçlı yazılarımız çok fazla ilgi görmekte  ve siz değerli takipçilerimize daha güncel ve sağlıklı bilgi paylaşımı için diğer sosyal medya sayfalarımızdan da bilgilendirme yapmaktayız.

Emlak ve İnşaat sektörünün canlanmasını amaçlayarak devlet banklarının öncülüğünde konut kredilerinde bir indirime gidildi.

Yaklaşık 3 ay gibi bir süre içinde bir çok daire almak isteyen kişiler bu fırsatı değerlendirdi.

Talebin fazla olmasıyla bu konut kredisi indirimleri çok uzun sürmedi.

Fakat bu süre içinde bir çok satıcı dairelerini değerlenin üzerine satma imkanı buldu ve genel emlak fiyatlarının artmasına sebep oldu.

Geçtimiz hafta hem devlet bankaların da ( ziraat bankası,vakıfbank,halkbankası) hemde tüm özel bankalarda konut kredisi oranları çok hızlı bir yükseliş yaşadı.

Fırsatçı satıcıların emlak piyasasını yükseltmesi ve ardından konut kredisi faiz oranlarının artışı nedeniyle alım gücümüz

% 40 civarında düşmüştür.

200.000 TL bedeli olan bir daire ortalama 250.000 TL gibi rakamlara yükseldi ve buna ek olarak devlet bankasının sunmuş olduğu % 0.64 konut kredisi oranlarını % 1.35 lere yükselterek bir çok alıcının umutlarını malesef yıktı.

Dövizin artışıyla yükselmesi beklenen kredi faizleri beklentinin çok üstünde yükselmesi nedeniyle tekrardan emlak ve inşaat sektöründe ciddi bir durulmaya yaşatmaya başladı.

Sizde yatırımlarınızı doğru yönlendirmek için 8 yıllık tecrübemizden ve sizlerle paşlaştığımız yatırım tavsiyeleri hakkında detaylı ve ücretsiz bilgilendirme için çağrı merkezimizden bilgi alabilirsiniz.

Beylikdüzü Sima Yapı Gayrimenkul

0533 431 88 34